Arbeta för Kristus

Få hjälp med CV och personligt brev

Dagens unga behöver vägledning. Att leva och arbeta med Kristus och Gud är underbart. Man kan säga att Gud är den jobbförmedling som aldrig har stängt, och Gud är den bästa arbetsgivare man kan tänka sig. Men hur mycket tid man än lägger i sin församling behöver man faktiskt en annan arbetsgivare vid sidan av. Många av de unga idag är förledda och rädda för arbete. Vi måste hjälpa dem till arbete. Vi får frågan hur man får ett arbete. Det första steget handlar inte om gudfruktighet och bön, utan om hur man skriver ett CV eller hur ett personligt brev exempel kan se ut.

Vi får också förfrågningar om sommarjobb som vi tyvärr inte har möjlighet att svara på. Ibland kan det finnas möjlighet att jobba som vaktmästare på Svenska kyrkan. Dina arbetsuppgifter kan variera, och en del församlingar erbjuder dessa tjänster på deltid, så att du kan kombinera arbete med skola och din kristna tro. Dessa tjänster annonseras ibland på Arbetsförmedlingen. Hör av dig till din lokala församling för att veta mer om vilka eventuella tjänster de har att erbjuda.

Hitta sommarjobb

Många av oss påbörjar sitt yrkesliv med ett sommarjobb. Oavsett om det är att sälja glass till varma badgäster, att plocka jordgubbar, klippa grannens gräs eller att rusta upp i stadens parker, är det ett stort och viktigt kliv för många. Det behöver inte heller vara svårt att hitta sommarjobb. Allasommarjobb.nu, Ledigajobb.se och liknande hemsidor fylls på med lediga sommarjobb hela tiden. Är du förälder till en ungdom som ska söka sitt första sommarjobb? Sätt dig ner med ditt barn och titta igenom vilka olika tjänster som finns. För en del kan det kännas läskigt, och även svårt att veta vad som förväntas av en. Vägled ditt barn i dess ansökningar för sommarjobb!

CV-mall

Många arbetsgivare kräver att du bifogar ett CV i samband med din ansökan. Ett CV är en förteckning av ens tidigare erfarenheter och ska hjälpa arbetsgivaren att få en bild om vem du är som person, och vilka kompetenser du kan bidra med. Ett CV innehåller oftast en förteckning över dina utbildningar och tidigare yrkesroller med en kort tillhörande beskrivning för respektive roll. Därtill finns ofta språk-, data- och andra relevanta kunskaper med. Om du har haft förtroendeuppdrag eller ytterligare roller på dina arbetsplatser är detta också något att nämna.

Att skriva CV är för de flesta ingen barnlek, så om det känns svårt och som att du inte riktigt vet var du ska börja kan vi lugna dig – du är inte ensam. För att göra det enklare att skriva CV kan du använda dig av en CV-mall. CV-mall.com erbjuder färdiga CV-mallar som går att ladda ner – helt gratis. Färdiga CV-mallar gör det enkelt att både hitta en bra struktur och att förstå vad som ska finnas med på ett CV. Välj vilken sektor du vill söka jobb inom och ladda ner en CV-mall anpassad efter just den typen av tjänst.

Personligt brev-mall

Ett personligt brev är ett komplement till ditt CV. Det personliga brevet ger utrymme för att vara just mer personlig i ditt jobbsökande. Här får du chansen att berätta mer om dig själv; om vem du är, och om vad du tror att du kan tillföra om du skulle få jobbet. Här vill du framhäva dina positiva egenskaper och kunskaper, och knyta dem an till vad som efterfrågas i jobbannonsen.

Det personliga brevet är svårare att skriva än CV:t. Många känner sig obekväma i att framhäva sig själva och sina egenskaper. Att vara ödmjuk i det här läget kan dock vara det som skiljer dig från den som bröstar upp sig. För att göra det lättare kan du använda dig av en färdig personligt brev-mall. Personligtbrev.se har flera mallar för personligt brev som du kan ladda ner helt gratis. Välj en personligt brev-mall som är anpassad för den bransch du har tänkt söka jobb i, och använd den för att få bukt på skrivkramp och brist på kreativitet.

”Mina kära bröder, eftersom den framtida segern är viss ska ni därför vara starka och fasta och hängivet arbeta för Herren, för ni vet att inget som ni gör för Herren är bortkastat.

– Korinthierbrevet 1:15”

Ha förtröstan kära barn och låt er inte nedslås av negativa besked. Fortsätt bedja, var starka och det framtida arbetet är snart ert!